vineri, 9 iulie 2010

Fenomenul OZN in Romania - I

Bine v-am regasit! – Am reusit intr-un final sa imi fac putin timp pentru a scrie.

Fenomenul OZN in Romania mi se pare o tema potrivita, pe care o voi prezenta in mai multe episoade, o tema foarte interesanta, cu atat mai mult pentru noi, ea avand loc si pe teritoriul nostru.
Prezenta OZN-urilor pe teritoriul romanesc se arata inca din cele mai vechi timpuri. Nu cunosc cu exactitate prima aparitie de acest gen in spatiul nostru, cunosc insa prima aparitie la care s-a intocmit un document, gasita de Calin N. Turcu in cronicile medievale, deci prima aparitie care a avut parte de mai multa atentie: 8 Noiembrie 1517, Moldova – “Letopisetul Moldovenesc” – cronica a istoriei moldovenesti, afirma ca la aceasta data din anul 7025 (1517) a aparut pe cer, in directia occidentului, “o formatiune albastra stralucitoare semanand cu figura unui om”. A ramas mult timp acolo, dupa care “ea se ascunse din nou in cer”.
Urmatoarea aparitie de acest gen, s-a aratat abia in anul 1595, deci la o diferenta de 78 de ani. Ce s-a intamplat in aceasta perioada? Au mai fost prezente ale unor obiecte stranii in vazduh? A mai fost scrisa vreo observatie de acest gen?
Pana acum nu pot da un verdict acestor intrebari. Sper ca pe viitor sa am certitudinea unui raspuns.
Istoria moderna, scrisa, a fenomenului OZN pe teritoriul romanesc incepe in anul 1904, in muntii Apuseni, vara. Pe scurt, intr-o noapte, un taran cu carul sau pe camp, treaz, vede, speriat, o roata de foc coborand din vazduh peste munti, apropiindu-se de el, invartindu-se intre timp. Cand ajunge langa el, roata de foc se preface in om si “om cu om se privira. Lung fara a-si spune un cuvant”. Se pare ca aceasta “vedenie” a dat mult de gandit oamenilor din sat. Descrierea este facuta de Lucian Blaga in “ Hornicul si cantecul varstelor” si, conform maestrului Calin N. Turcu, se aproprie de experienta profetului Ezechiel, din Biblie.
Povestile folclorice romanesti sunt foarte vaste si complexe. Ele poate au un sambure de adevar, poate au o poveste reala in spate, infrumusetata cu timpul. Voi dedica niste timp si acestui subiect in detaliu.
De la jumatatea secolului 20, fenomenele de tip OZN au fost foarte frecvente in Romania. Printre cele mai cunoscute enumar, aparitia OZN din Padurea Baciu, cazul Balea Lac, cazul Valea Plopului, cazul Certesti si multe altele. Fiecare are o poveste fascinanta, de care ma voi ocupa si pe care o voi prezenta aici, alaturi de alte lucruri inedite despre ele.
Un alt caz care mi se pare extrem de interesant este Cazul Banat pe care il prezint acum pe scurt, insa in viitor sper sa am timp sa il prezint in intregime: In anul 1967 pe cerul localitatii Berzeasca, a stationat timp de o ora un “triunghi zburator”, fiind privit de cativa localnici. Un an mai tarziu, la finalul lunii Martie 1968, deasupra localitatii Banat, a survolat timp de 38 de ore tot “un triunghi zburator” (acelasi?) fiind vazut de mai multi oameni, printre care si meteorologi si ingineri. Declaratiile lor sunt incredibile si totusi fiecare sustine ca spune adevarul. Mai tarziu, in luna Septembrie ajunge si pe cerul Transilvaniei, aici doveziile fiind ceva mai restranse, insa cazul fiind similar cu anterioarele.
Exista cineva care se ocupa cu musamalizarea fenomenului OZN in Romania? Cazuri de aparitii Men in Black pe teritoriul nostru sunt, dar oare avem si noi un proiect in cadrul guvernului sau separat care se ocupa cu dezinformarea populatiei? Exista acel Departament Zero de care vorbeste Radu Cinamar in cartile sale?
Ar trebui ca toti sa deschida ochii, sa vada adevarul. Romania este o tara frumoasa si misterioasa. Enigmele isi au locul si aici. Unii numesc Romania izvorul civilizatiilor, punctul de start al omenirii. Un lucru este cert, Romania are ceva special, ceva unic. Trebuie doar sa ii aflam sensul.
Voi continua sa mai scriu despre aceasta…
Pe Curand!

vineri, 2 iulie 2010

Primii pasi spre Infinit...

In primul rand – Bine ati venit pe blog! – impreuna vom incerca sa cautam esenta fenomenelor paranormale, a enigmelor si misterelor care au fascinat mintea umana dintotdeauna. Voi incerca sa postez cat mai des cu putinta, daca se poate zilnic, noutati si lucruri cu adevarat incredibile, din breasla fenomenelor ufologiei si a paranormalului, ezoterismului si spiritualitatii, impreuna cu recomandari de carti, filme si muzica in legatura cu tema respectiva. Am sa prezint informatia intr-o maniera cat mai accesibila tuturor, comica si care sa starneasca curiozitatea chiar si in cei mai sceptici oameni.
Ca sa fac o mica introducere in subiect, voi incepe cu o scurta si cuprinzatoare descriere a lui Charles Berlitz, care spune: “Fascinatia pe care o exercita misterul asupra mintii omenesti se afla la originea imbogatirii cunostintelor noastre despre lumea care ne inconjoara si a dezvoltarii stintei moderne.” Cu alte cuvinte dorinta de a descoperi ne impinge fara drept de apel spre dorinta de a descifra cele mai vechi enigme.
Ufologia se ocupa cu studiul obiectelor zburatoare neidentificate, extraterestre sau pamantene, care au aparut in decursul anilor. Intalnirile de diferite grade si rapirile, sunt doar cateva din componentele acestei stiinte, care a dat nastere celei mai mari calatori a imaginatiei omului modern. Un subiect foarte interesant si foarte complex, care merita toata atentia pe care o voi pune in practica in acest blog.
Fenomenele paranormale apar inca de la primele asezari umane pe Terra, de la sosirea zeilor din alte lumi, un subiect extreme de interesant pe care il voi prezenta – ipoteza paleoastronautica - cercetata de Erich von Daniken, Robert Charroux si alti pasionati.
Deasemenea, Teoria Conspiratiei si aparitiile Men in Black isi au locul in acest blog, musamalizarea adevarului prin metode drastice, martori care sustin ca au vazut asa numitii Oameni in Negru care apar cand este nevoie si dispar apoi in negura noptii.
Si multe altele care ne vor purta la marginea dintre posibil si imposibil si care, sper, va vor intriga si pasiona, sau macar va vor da niste raspunsuri la unele intrebari, din multele care preocupa mintea umana.
Asa ca sa ne lasam purtati spre Esenta Infinitului…
Pe Curand!