duminică, 27 ianuarie 2013

Insotitorul misterios al avionului si Padurea Baciu


“…As dori sa va descriu un OZN… Intorcandu-ne dintr-o expeditie de la Padurea Hoia-Baciu la acea data (12 august 1995) si deja aflandu-ne cu colegii din Tg. Mures in trenul accelerat (Cluj-Napoca – Tg. Mures)… intamplator niste copii care s-au uitat dupa un avion, au observat un obiect ciudat… Inaltimea la care se deplasa, aproximativ 3000 de metri (culoarul de zbor)… Avea o lungime de 1,5 ori mai mare decat avionul sub care se deplasa… Culoarea alb-cenusiu deschis. Nu avea variatii de forma. Viteza de deplasare era identica cu cea a avionului. Comparativ cu avionul, nu a lasat dara de condensare. Nu s-au observat jeturi de flacari, sau fascicule de lumina… A disparut brusc, schimbandu-si directia cu 90 de grade si accelerand… Obiectul a fost observat si inaintea orei 18:16 cu cateva minute (aproximativ 18:14 – 18:15) de catre un coleg de-al nostru, care a vazut obiectul deasupra avionului si cum acesta a coborat sub avion… A fost observat de aproximativ 25-30 de persoane alfate in vagonul trenului accelerat.”
Martorul principal al acestei observatii, impreuna cu prietenii lui, se aflau in apropierea comunei Cuci din judetul Mures. Este cat se poate de evident faptul ca, in cazul de fata, avionul observat nu era decat un avion-fantoma, care nu avea piloti si nici alte persooane la bord. Fiind asadar un simplu avion-fantoma, nu poseda nici radar, nici alte aparate pe care ar fi trebuit sa le aiba un avion obisnuit… Iar de la sol nu era ghidat de nici o statie de urmarire si control. Acesta este motivul pentru care, nici aviatia militara si nici cea civila, nu poseda probabil nimic consemnat despre zborul in cauza. Sa fie oare o legatura subtila intre expeditia martorilor la misterioasa Padure Baciu si straniul eveniment la care au participat la intoarcere?
Cat despre obiectul care s-a tot invartit in jurul avionului-fantoma, cand deasupra, cand dedesubtul lui, pastrand constant aceeasi viteza de deplasare, nu se stie absolut nimic, nicaieri.
Pe Curand!

joi, 10 ianuarie 2013

Proiectul Paperclip

 
 
La sfarsitul lunii aprilie 1945, cand medicul militar locotenent Marcus Smith a intrat in lagar la o zi dupa eliberarea detinutilor de la Dachau, el si insotitorii lui au gasit circa 32 000 de supravietuitori grav bolnavi. La acel moment, locotenentul Marcus Smith era singurul medic din lagar, intrucat Crucea Rosie nu a ajuns decat cateva zile mai tarziu. Cand Smith a intrat in laboratoarele de cercetare parasite de medicii germani, a gasit si mai mult haos. Trecea peste mese rupte, sertare, instrumente distruse si sticle sfaramate. Printre daramaturi a gasit totusi niste eprubete intacte si sticle ce erau pline de tesuturi conservate. Analizele au dezvaluit ca acele tesuturi proveneau de la oameni si insecte. Smith a aflat ca se gasea in partea lagarului in care se studia malaria. In aceste laboratoare, se injecta sangele contaminat de tantari, pentru gasirea unui ser impotriva malariei. In alte laboratoare se faceau experientele cu mescalina, descrise in episodul anterior.
Nimeni nu stie cati criminali de razboi au fost in Germania. Multe documente au fost distruse inca inainte de terminarea razboiului, chiar de catre cei raspunzatori. Totusi, multi crimiminali de razboi au reusit sa fuga in strainatate. Din documentele eliberate in SUA in temeiul legii FOIA, este cunoscut faptul ca fortele invingatoare s-au folosit de oameni de stiinta si tehnicieni nu asa cunoscuti din Germania, fara ca publicul larg sa stie ceva. Interesant este ca aceste persoane, printre care si cunoscutul constructor de rachete Wernher von Braun, au fost aduse in SUA deja inainte de procesul de la Nurnberg. Anglia si Uniunea Sovietica aveau proiecte asemanatoare. Printre acesti oameni de stiinta nu se gaseau doar tehnicieni, care lucrau pentru aviatia si astronautica americana, ci si medici, care fusesera implicati in experimentele din lagarele de concentrare.
Misiunea tehnica a marinei americane avea ordinul de a vedea cercetarile efectuate de nemti privitor la tehnica astronautica, medicina astronautica si controlul mintii, si a constata daca rezultatele erau utile intereselor americane. Multi dintre oamenii de stiinta care au participat la experminete au fost transportati in secret prin Heidelberg in SUA. Aceasta imigrare secreta poarta numele de proiectul Paperclip.
Oamenii de stiinta participanti la proiect au fost dusi, spre exemplu, la baza de aviatie militara Randolph din San Antonio, Texas. Acolo luau parte la diverse proiecte. Tehnicienii si inginerii specializati in rachete puteau sa isi continue cercetarile incepute in Germania si sa testeze rachetele V in tinutul White Sands din New Mexico. Medicii faceau experimente de controlare a creierului pentru marina americana, CIA si armata americana, prin intermediul drogurilor. De data aceasta, pe post de cobai, nu mai erau folositi evreii, ci detinutii, alienatii mintal, imigrantii, minoritatile etnice si persoanele considerate anormale din punct de vedere sexual. Documentul Departamentului de Razboi din 1 octombrie 1945, eliberat prin legea FOIA, ii numea pe cercetatorii germani ca “oameni de stiinta germani extraordinari”. Traducerea completa a documentului suna astfel:
“Distinsii oameni de stiinta germani au fost adusi in SUA. Secretarul de raboi a aprobat un proiect prin care se aduc in tara noastra distinsii savanti si tehnicieni germani, pentru a ne putea asigura ca ne putem folosi de semnificativele lor descoperiri, ce sunt vitale pentru siguranta noastra nationala. Examinarea documentelor, a obiectelor din echipamente si a instalatiilor de cercetare va fi utilizata pentru a exploata progresele stiintifice si tehnice din Germania. Pentru ca tara noastra sa profice din plin de aceste resurse, a fost adus de bunavoie in SUA un numar de savanti si tehnicieni alesi. Acesti indivizi au fost alesi din cele mai diverse domenii de cercetare in care nemtii erau la loc de frunte. Aceasta problema este pentru noi o importanta semnificativa. Pe durata sederii in SUA, savantii si tehnicienii germani sunt sub supravegherea Departamentului de Razboi, dar la timpul potrivit vor lua parte la proiectele armatei si marinei.”
Interesant este faptul ca oamenii de stiinta care au luat parte la proiectul Paperclip, au fost adusi in SUA inca inainte de inceperea procesului de la Nurnberg. De catva timp era cunoscut faptul ca dupa razboi au fost adusi in SUA nu numai savanti germani, ci si medici japonezi care participasera la crimele de razboi, pentru a putea continua acolo experimentele.
Pe Curand!