duminică, 31 martie 2013

Proiectul Monarch


Multe zvonuri vorbesc despre un proiect misterios denumit Monarch, bazat pe traume provocate artificial, care sunt raspunzatoare pentru dedublarea personalitatii victimei. Prin aceasta procedura constiinta se dedubleaza in mai multe personalitati. Doctorii din proiectul Monarch pregateau o personalitate care sa fie sub comanda serviciilor secrete, fara ca persoana initiala sa stie. Proiectul Monarch isi trage radaciniile din cel de-al doilea razboi mondial. Printre psihiatrii care lucrau in Germania in timpul razboiului, aceasta metoda era cunoscuta drept Programarea Marionetelor. Probabil ca specialistii in aceasta zona stranie importati prin proiectul Paperclip, programau marionete pentru CIA in Artichoke si Mkultra.
Intrucat copii sunt cei mai apti ca dupa o experienta ingrozitoare sa produca o personalitate multipla, acest proiect se ocupa de studierea lor. Intre timp tot mai multe persoane vin la organizatiile controlare a mintii si sustin ca au fost candva subiecte ale proiectului Monarch. Amintirile traumatizante merg pana in copilarie, cand ar fi participat, printre numeroase activitati umilitoare, la ritualuri satanice. Aceste maltratari au fost date la o parte de catre copil, ele producand o alta personalitate ce nu stie de experientele ingrozitoare.
Diferite surse sustin ca persoanele din proiectul Monarch isi alegeau victimele din astfel de grupuri. Exista indicii conform carora expertii militari in controlarea gandirii sunt amestecati in sectele satanice, cu ajutorul carora gasesc noi recruti pentru proiectul Monarch. Este cunoscut faptul ca locotenent-colonelul angrenat in proiectul Psywar, Michael Aquino, este fondatorul sectei cu numele de Templul lui Seth. Cazul victimei lui Dan Harr ar putea confirma aceste presupuneri. Bunicul lui Dan Harr a lucrat in timpul celui de al doilea razboi mondial si intre anii 1947 si 1948 la uzina Badger Ordinance din apropiere de Barboo, Wisconsin. La putin timp dupa cel de al doilea razboi mondial, aici au fost adapostiti oameni de stiinta din Paperclip. Mai tarziu el a lucrat si pentru guvern si CIA.
Dan Harr pretinde ca a fost vizitat in 1984, in timpul unui studiu, de o persoana din CIA, care s-a prezentat drept Charlie McBride. Acest om i-a oferit lui Harr un post intr-un program special. La inceput Harr a refuzat. Mai tarziu, problemele financiare l-au fortat sa accepte. McBride l-a dus pe Harr la o ferma din Virginia. Acolo a luat parte la un program de antrenamente denumit Non Official Cover. In timpul acestor antrenamente subconstientul lui Dan Harr a fost controlat si i s-au programat amintiri false. La mijlocul anilor ’90 i-au revenit o serie de amintiri traumanizante, ce indicau unele concluzii despre antrenamente. Se ocupa intens cu electronica, anumite componente de calculator si serviciul tehnic de informatii. Dupa aceea a venit in Mare Island. In aceasta regiune exista mai multe institute de cercetare a CIA si Agentia Nationala de Securitate. Dan Harr nu isi mai poate aminti ce a facut in timpul sederii la sale de opt luni la Mare Island.
Pe baza intergoratoriilor, biroul senatorului Herb Kohl a primit mai multe documente despre Harr, dintre care unele erau puternic cenzurate, iar cele mai multe erau clasificate top secret. Unele documente aveau si o nota suplimentara cenzurata. Dan Harr credea ca probabil a fost tratat la Spitalul Naval din Oakland. Cu ajutorul unui terapeut a obtinut amintiri clare despre un interogatoriu. Conform descrierii lui, se afla intr-o incapere patrata. In aceasta incapere se aflau un scaun, o panza de proiectare film, veioza stroboscopica, o usa si o fereastra, care era probabil o oglinda venetiana. In afara de el, se afla in camera cel putin inca o persoana. Dan Harr a fost legat de scaun. De mana dreapta atarnau mai multe fire, iar el auzea diverse nume de droguri ca sodium, pentotal. In timp ce lumina ii batea in fata, a fost confruntat de persoana masculina cu diverse intrebari. Alte amintiri privesc un film pe care l-a vazut. Acesta continea alternativ, scene pozitive si negative. Alte amintiri sugerau ca Dan Harr, fara sa stie, a luat parte inca din copilarie la programe de controlare a gandirii, precum proiectul Monarch si a indeplinit diverse sarcini. In decembrie 1988, Dan Harr a parasit programul. Experientele lui pareau sa indice multe dintre criteriile prevazute de proiectul Monarch. Printre ele se numara o legatura prin proiectul Paperclip si CIA prin bunicul lui, abuz si ritualuri in timpul copilariei, programele de controlare a gandirii bazate pe traume.
Nimeni nu stie cate victime ale proiectului Monarch exista in SUA. Aproximarile ajung oricum la ordinul miilor. Asa cum voi arata intr-un episod viitor al seriei, cautarea unui agent, ce poate fi perfect programat, da roade si mai terifiante decat provocarea artificiala a personalitatilor multiple.
Pe Curand!

2 comentarii: