vineri, 1 iunie 2012

Incidentul din Gdynia


Acesta este unul dintre putinele cazuri europene misterioase care a iesit la lumina dupa caderea cortinei de fier. La ancheta au participat si cercetatori maghiari. Tema a fost dezbatuta la primul Congres OZN din Europa Centrala si apoi la Congresul OZN de la Debrecen, in anul 1994. Aici au fost invitati cei mai cunoscuti experti polonezi, printre acestia numarandu-se si o somitate recunoscuta pe plan mondial: Bronislaw Rzepecki.
Dezbaterile au confirmat inca o data ceea ce era deja cunoscut: in luna ianuarie a anului 1959, in portul orasului Gdynia, Polonia, a avut loc aterizarea fortata a unui OZN. Acesta avea forma sferica.
Incidentul a fost pentru prima oara dat publicitatii intr-o carte cu titlul “Pasagerii farfuriilor zburatoare”, sub semnatura lui Arthur Shuttlewood. Aici se relateaza ca in nava era un extraterestru viu, cu arsuri grave pe corp si purtand uniforma asemanatoare cu cea a pilotilor de vanatoare. Potrivit informatiilor date de cercetatorii polonezi, OZN-ul a disparut dupa gasirea celui care il pilota, iar acesta defapt nu suferise arsuri, starea sa datorandu-se mai degraba faptului ca aproape s-a inecat in apa. A fost transportat de urgenta cu o salvare la cel mai apropiat spital si, intre timp, trupele sovietice ce stationau in imprejurimi au inchis intreaga zona. In legatura cu soarta extraterestrului au aparut foarte multe pareri contradictorii. Unii cercetatori sustin ca acesta a murit inca in spital. O infirmiera, insa, a declarat ca extraterestrul mai traia cand a fost transportat cu un elicopter militar rus la un “centru de cercetari”, langa Moscova.
Desi inca exista multe intrebari care isi asteapta raspunsul, un singur lucru este cert: un obiect de origine necunoscuta s-a prabusit in zona Gdynia.
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu