sâmbătă, 26 mai 2012

Descoperirea unui OZN in Salisbury


Baza militara de lansare Woomera a fost construita in 1946 de catre englezi si australieni. In proiect erau amestecati si un mare numar de soldati americani. In afara de experimentele militare cu rachete, aici au inceput si testele facute cu rachetele de directionare computerizata, avioanele-robot.
La sfarsitul anului 1958, inceputul lui 1959, echipajul unui elicopter al armatei, aflat intr-o misiune de cautare a unei fetite disparute, a observat un obiect extrem de ciudat, aflat in afara zonei experimentale. Acesta semana cu o sonda neagra, sferica. Obiectul avand un diametru de 2 picioare si 9 degete – aproximativ 80 de centimetri – era fabricat dintr-un material foarte usor si rezistent.
Nu a putut fi gasita nici o urma a unei prelucrari mecanice uzuale: sudare, nituire sau sfeluire. In atelierele bazei Woomera, specialistii au incercat fara succes saptamani in sir sa inteleaga procedeele tehnologice ale celor care construisera nava. Au fost incercate si metode extreme: “Am incercat sa-l taiem, dar nu am reusit sa-i facem nici macar o zgarietura…” povestea mai tarziu unul din cercetatorii care luasera parte la testele efectuate pe sfera.
Dupa ce a fost clar ca incercarile nu duc la nici un fel de rezultat, obiectul descoperit la Salisbury a fost predat americanilor, care l-au transportat la baza militara “Wright Patterson” din statul Ohio. Despre aceasta baza stranie voi mai aminti in viitor intr-o serie de cazuri fascinante, printre care si celebra prabusire de la Roswell.
In mod curios, cazul nu a fost considerat, ca si multe altele de acest gen, “top secret”. Descoperirea misteriosului OZN a fost relatata in mai multe cotidiane australiene. Mai mult chiar: potrivit unor articole, la cateva luni dupa incidentul de la Salisbury, a mai fost gasita o sfera asemanatoare in sudul Australiei si peste cativa ani o alta in Queensland, in sud-vestul tarii.
Evident, in final toate cele trei OZN-uri au ajuns in baza militara din Ohio…
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu