joi, 19 ianuarie 2012

Un caz de poltergeist


Un caz misterios a fost semnalat in anul 1965, intr-o casa din Sao Paolo, Brazilia, care a devenit tinta unor evenimente inexplicabile. Un vecin, Joao Volpe, care studiase fenomenele paranormale, a ajuns la concluzia conform careia cauza era o fetita de 11 ani, Maria Jose Ferreira, care statea in camerele servitoarelor. Volpe credea ca fetita avea calitati natural de medium, care ar fi fost cauza aparitiei fantomelor. El a luat-o pe Maria la el acasa, pentru a studia mai bine fenomenul.
De atunci, prin casa lui Volpe au inceput sa zboare tot felul de obiecte si chiar pietre, unele avand greutatea de 5 kilograme. Tot felul de lucruri zburau in jurul Mariei, iar fetita incepuse sa cunoasca beneficiile unei astfel de activitati stranii: putea cere spiritelor tot felul de bunatati si imediat acestea apareau de nicaieri. Desi aceasta activitate era suparatoare, totusi spiritele nu pareau rauvoitoare. Dar, la un moment dat, situatia s-a schimbat radical: Maria se trezea batuta si chiar i se infigeau ace in picioare, chiar si cand era incaltata. Acest lucru era mai periculos decat parea – intr-una din dati a fost intepata cu 55 de ace.
Intr-o zi, pe cand Maria era la scoala, hainele ei au luat foc si, in acelasi timp, dormitorul lui Volpe. Acesta din urma, a dus-o pe fetita la un medium. Un spirit a aparut si a sustinut ca el era autorul acelor fapte, deoarece copila fusese o vrajitoare intr-o viata anterioara, iar cei care suferisera din cauza ei atunci vroiau sa se razbune. Volpe a incercat sa foloseasca diverse tehnici de spiritism, pentru a pune capat activitatii fantomelor razbunatoare, dar in continuare obiectele zburau in jurul fetei. La varsta de 13 ani, Maria s-a sinucis. Dupa moartea ei, activitatile ciudate au incetat.
Pasionatii si specialistii fenomenului au cercetat in continuare cazul, care a ramas, insa, invaluit intr-un mister profund. Poate in viitor vom avea un raspuns la unele dintre enigmele universului.
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu