marți, 17 ianuarie 2012

Coloanele de foc


In noaptea de 16 septembrie 1965, doi politisti, John Lockem si Koos de Klerk, isi faceau rondul obisnuit pe autostrada ce laga Pretoria de Bronkhorstspruit, cand, la cateva minute dupa miezul noptii, farurile masinii lor au luminat un obiect imens, care bloca drumul in intregime. Straniul obiect, de culoare aramie si de forma discoidala, avea diametrul de aproximativ noua metri.
Politistilor li s-a parut ca, odata cu sosirea lor, cateva siluete mici au disparut in graba in spatele OZN-ului. Cei doi nu prea au avut timp sa reactioneze, deoarece OZN-ului, emanand coloane de foc, a disparut in cateva secunde de pe sosea.
“A decolat mai rapid decat orice obiect pe care l-am vazut vreodata”, a declarat Lockem mai tarziu. “Coloanele de foc au iesit din cele doua orificii aflate la baza OZN-ului cu o asemenea putere, incat si dupa cateva minute de la incident, asfaltul ardea cu flacari de un metru inaltime.”
Cercetarile de a doua zi au aratat ca pe locul unde aterizase OZN-ul, drumul s-a surpat, ca si cum cineva ar fi asezat acolo o mare greutate. La mijlocul cercului cu diametrul de noua metri, pe o suprafata circulara de aproximativ doi metri, criblura a fost pur si simplu suflata de pe asfalt.
Mai este interesant de amintit declaratia facuta ziaristilor de catre J. B. Brits, comandantul Fortelor Armate din Pretoria de Nord. Conform spuselor acestuia, “cazul este considerat strict secret, iar cercetarile sunt dirijate de la nivelul celor mai inalte foruri militare”. Ca dovada, o bucata de carosabil a fost dusa pentru analize intr-un institut de cercetari foarte renumit, dar rezultatele analizelor nu au fost publicate niciodata.
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu