miercuri, 28 decembrie 2011

Misterele din Littledean Hall


Construit in 1080 si avand 35 de camere, conacul britanic Littledean Hall seamana mai degraba cu un mic castel decat cu o resedinta nobiliara de la tara. De-a lungul secolelor, cladirea si-a dobandit numele de una dintre “cele mai bantuite case ale Angliei”, in prezent fiind semnalate cel putin opt stafii care isi fac aparitia in diverse incaperi. In apropierea conacului au fost gasite ramasitele unui templu roman, construit din ramasitele unui templu celtic. Intamplari stranii despre care doar legendele locale mai amintesc vag, au conferit o aura de mister sinistrei locuinte. Astfel, se spune ca doi ofiteri regalisti au fost executati in camera de zi de catre trupele lui Cromwell, iar marturie sta pata de sange care nu a putut fi inlaturata nici macar cu ajutorul tehnologiilor modern de curatare. Una dintre aparitii este un calugar enigmatic, care se pare ca apartinea manastirii Flaxely, cu are Littledean Hall comunica printr-un coridor subteran. El a intrat prin usa dinspre nord, a zburat prin biblioteca si apoi a disparut trecand printr-un perete. Cativa ani mai tarziu, cand lambriurile au fost inlocuite, in spatele peretelui respectiv s-a descoperit o capela din secolul al XVI-lea. Alte doua stafii apartin fratilor Pyrke, care in secolul al XVIII-lea s-au impuscat reciproc intr-un duel, disputandu-si inima unei frumoase femei. In 1766, un alt membru al familiei Pyrke a fost ucis cu un foc de arma de catre unul dintre servitori, iar fantoma sa bantuie si astazi furioasa pe coridoare, cu o spada in mana. Alta stafie este cea a capitanului Brayne, despre care se zvonea ca ar fi fost un spion al lui Cromwell, ce actiona deghizat in gradinar. El a fost deseori vazut maturand cu grija aleile parcului. In anii ’60 casa a devenit resedinta unui moroi care avea obiceiul de a scoate florile din ghivece.
Dar cea mai sinistra este fara indoiala una dintre scarile interioare, pe treptele careia mai multe femei si-au pierdut cunostinta in mod inexplicabil si numerosi barbati au declarat ca s-au simtit ametiti. Un medium a afirmat ca ar fi vorba despre spiritul unuia dintre fostii proprietari, care incearca in acest mod sa-i alunge pe intrusi din casa lui. Misterioasa este si camera albastra, in care au fost zarite siluetele a doua femei, una imbracata in albastru, iar cealalta in galben si care, una langa alta, priveau pe fereastra. Vizitatorii simteau o atingere ciudata pe haine, ca si cum cineva i-ar fi tras inspre un anumit loc, iar dupa cateva astfel de relatari incaperea a fost incuiata si accesul nu a mai fost permis.
In 1982, din cauza costurilor ridicate necesare pentru renovare, proprietarii s-au gandit sa deschida acest conac pentru public. Din cei 120000 de vizitatori, 10% au relatat despre straniile aparitii zarite in diverse locuri ale casei.
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu