duminică, 13 noiembrie 2011

OZN-urile si accidentele aviatice


Au provocat anumite OZN-uri prabusirea unor avioane civile? In 1953, pilotul unei aeronave de linie DC-3, care mergea din insula Wake din Pacific spre Los Angeles, a raportat, inainte de intreruperea legaturii radio, ca se apropiau de niste OZN-uri. Cercetarile ulterioare au descoperit epava avionului si douazeci de cadavre, iar in Michigan, martorii au vazut o ciudata sfera de lumina pe cer in noaptea cand un DC-4 s-a prabusit, ucigand cincizeci si noua de persoane.
Intr-o sambata seara, la sfarsitul lui octombrie 1978, Frederick Valentich a disparut in timp ce pilota un avion monomotor Cessna 182 dinspre Melbourne, Australia, spre King Island. Se afla in apropiere de Capul Otway, la saizeci de kilometri sud de Melbourne, peste stramtoarea Bass, cand a transmis contolorilor de trafic ca era urmarit de un avion cu patru lumini stralucitoare.
Cand autoritatile i-au cerut sa identifice avionul, el a spus: “Nu e un avion, e…” si legatura radio s-a intrerupt. Peste doua minute ea s-a restabilit pentru scurt timp si Valentich a spus: “Plutesc si chestia asta pluteste deasupa mea… Are o lumina verde si un fel de lumina metalica in lateral.” A adaugat si ca motorul se defectase, apoi contacul s-a intrerupt definitiv.
Avioane si nave de cautare au cercetat zona, dar nu au gasit decat o pata de ulei, prea mare pentru a proveni de la un avion atat de mic precum cel disparut. Prietena lui Valentich, Rhonda Rushton, a declarat: “Stiu ca traieste si-l voi revedea curand.” Ea a adaugat ca oferise autoritatilor internationale informatii “strict secrete”. Un purtator de cuvand a precizat: “Am promis sa nu dezvaluim detaliile interviului.”
In viitor voi dedica mai mult timp cazului fascinant al lui Frederick Valentich.
Scriitori Kevin Killey si Gary Lester au folosit disparitia in sprijinul teoriei lor, conform careia stramtoarea Bass este un alt “triunghi al Bermudelor”. Ei afirma ca un avion nou, cvadrimotor, avand un echipaj de doi oameni si zece pasageri la bord disparuse aici in 1939, iar in 1979 un iaht si echipajul sau de cinci persoane se evaporasera fara urme. Scriitorii au numit apele dintre Melbourne si Tasmania “Meridianul Diavolului”. Despre acest loc straniu voi scrie mai multe intr-o serie viitoare.
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu