marți, 25 octombrie 2011

Salvarea fantomelor


Pe data de 6 noiembrie 1860, la Londra, ziarul Times a publicat aceasta marturie stranie a unui corespondent din Bahamas:
“Un vas francez mare, care naviga de la Hamburg la Havana, a fost gasit, de catre una din navele de coasta, plutind in deriva, fara echipaj… Incarcatura, compusa din vinuri, fructe, matasuri, etc., era intacta. Actele capitanului erau in siguranta, la locul stabilt. Singurele fiinte vii de la bord erau niste animale, o pisica, cateva gaini si mai multi canari, toate pe jumatate moarte de foame. Vasul, care trebuia sa fi fost parasit doar de cateva ore, continea mai multe pachete cu diferite bunuri pe adresa diferitilor comercianti din Havana. Nava era foarte mare, construita recent, in perfecta stare de functionare si se numea Rosalie. Nu a mai fost gasit niciunul dintre membrii echipajului si niciunul dintre pasageri.”
Cercetari in dosarele firmei de asigurari Lloyd’s din Londra au revelat fapte care pareau, la inceput, confuze: arhivele descriu vasul Rosalie care mergea de la Hamburg la Havana, strabatand canalul Bahamas, pe 3 august. Cei de la bordul navei au fost prinsi de o furtuna, iar in ziua de 17 august a aceluiasi an (1860), vasul Rosalie intra in Nassau, salvat de alte vapoare. Nava a fost gasita in zona Triunghiului Bermudelor.
“Totusi, pe Rosalie, in 6 noiembrie, animalele de la bord, chiar daca erau foarte flamande, inca mai traiau! De ce capitanul nu a luat cu el actele vaporului cand a plecat? De ce vestea sosirii pasagerilor salvati pe data de 17 august nu a fost o veste importanta in Nassau, caci nu se mai stia nimic?” Care au fost “circumstantele curioase” la care fac aluzie dosarele firmei de asigurari, cand se mentioneaza salvarea vasului Rosalie?
Aceste intrebari au ramas inca fara raspuns.
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu