luni, 31 octombrie 2011

Misterul fantomelor de la manastire


Prima aparitie moderna a calugarilor din Beaulieu dateaza din anul 1930. In acea seara, un cuplu de indragostiti se adapostesc in imprejurimile manastirii. Se aseaza pe iarba, cand deodata se simt tot mai departe unul de altul, trasi in spate de o forta stranie invizibila. Dupa cateva minute, tanarul este la cativa metri de iubita sa. Fata striga dupa ajutor, tipa de spaima, insa ii este imposibil sa faca ceva pentru a indeparta acele forte pe care le considera malefice. De fapt, este vorba de fantomele calugarilor care au populat candva manastirea, mirati probabil de gesturile indraznete petrecute intr-un loc sfant. Lucru pe care cei doi il vor intelege mai tarziu.
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, un regiment britanic se opreste si isi aseaza tabara langa capela manastirii Beaulieu. “Capela fusese fondata in anul 1204 si in anul 1538 Henric al XVIII-lea decide inchiderea manastirii. Din anul 1930, toti locuitorii tinutului stiu ca de fapt calugarii nu au plecat niciodata de acolo. Si asta o stiu din generatie in generatie, de patru secole. Au aparut povestioare cu fantome, spuse nepotilor, istorii care vor traversa secole, imbogatite de fiecare povestitor.
Dar sa revenim la anul 1943. O unitate antiaeriana, trimisa cu o misiune speciala, se aseaza langa manastire. In timpul noptii, ofiterii se aduna ca sa stabileasca un plan pentru zilele urmatoare. Stau intr-un cort si discuta foarte aprins. In acest timp, un suflu agita intreaga tabara. Atmosfera era deosebit de calma, in acea noapte de vara. Militarii se gandesc imediat la o fantoma. Parasesc corturile, privesc speriati in toate colturile, vad frunzele arborilor zburand, crengile miscandu-se, dar ei nu percep nicio adiere de vant in fata… Se intreaba ce-i acest mister, vad imediat un grup de calugari cu care incearca sa intre in legatura, dar nimeni nu le raspunde. Un calugar se indreapta spre grupul de militari, traverseaza grupul, fara sa atinga pe cineva. Fara indoiala este o naluca.
Dar militarii nu cred in fantome. Un miracol, atunci? Un calugar ce pare a fi mai degraba superiorul celorlalti se apropie de grupul de ofiteri si-i anunta ca-n regiune va avea loc un atac aerian. Patruzeci si opt de ore mai tarziu, avioane inamice survoleaza abatia Beaulieu.”
In anul 1965, actrita engleza Margaret Rutherford a vazut odata un calugar odihnindu-se printre ruine, impreuna cu un membru al manastirii. Datorita aparitiilor frecvente, manastirea a fost cercetata de mai multi specialisti si pasionati. Cu toate acestea, aparitiile misterioase au ramas inca neexplicate.
Pe Curand!

Un comentariu:

  1. Cred in astfel de intamplari,deci nu ma mira nimic.Consider ca e gresita exprimarea==au ramas inexplicabile==.

    RăspundețiȘtergere