joi, 1 septembrie 2011

Aparitiile fantomatice de la Calgarth Hall


In secolul 16, Myles Phillipson detine terenuri intinse in apropierea localitatii Windermere, in sud-estul Angliei. Barbatul, voia cu tot dinadinsul sa puna mana si pe terenurile invecinate. Isi pusese deja ochii pe ferma sotilor Kraster si Dorothy Cook, considerand-o locul potrivit pentru inaltarea unei resedinte impunatoare. Totusi, aceasta ferma era singura avere a familiei Cook si chiar daca Phillipson le propusese o oferta avantajoasa, acestia refuzara ferm targul. Cu toate acestea, Phillipson nu s-a lasat si punandu-si in aplicare planul perfid, se hotarase sa ii invite pe cei doi la cina in Ajunul Craciunului. Sotii Cook au acceptat cu mare placere si au avut parte de un festin imbelsugat, iar spre marea lor bucurie, gazda le-a facut cadou un platou de aur.
A doua zi dimineata, cei doi soti au fost arestati. Timp de o saptamana, Kraster si Dorothy au fost inchisi in celule separate, fiind confuzi de situatia creata. Abia in ziua judecatii li s-a adus la cunostinta ca fusesera acuzati de furtul unui platou de aur, ce-i apartinea lui Myles Phillipson. Totul era o inscenare. Procesul fusese prezidat de insusi Phillipson. Sotii Cook au fost condamnati la moarte. Dupa pronuntarea verdictului, Dorothy Cook l-a blestemati pe judecatorul fara mila: “Pregatitiva pentru zile mai negre. Va veni vremea cand nu veti mai avea pamanturi si avutii. Iar de noi nu veti scapa niciodata.”
Insa Phillipson nu a luat in seama vorbele femeii, asa ca, a doua zi, sotii au fost spanzurati.
Dupa cateva zile, Phillipson avea sa intre in posesia terenurilor sotilor Cook si in scurt timp, el incepu lucrarile de constructie ale noii sale resedinte. Aceasta avea sa fie numita Calgarth Hall. Dupa terminarea lucrarilor, Myles a organizat un dineu impresionant pentru inaugurarea constructiei. Invitase o seama de rude si prieteni din elita societatii. Pe cand se aflau cu totii la masa, un tipat infiorator le-a curmat distractia. Barbatii isi apucara spadele si o luara imediat in directia de unde se auzise strigatul.
Sotia lui Phillipson statea incremenita in capatul scarilor, privind stupefiata doua cranii care topaiau pe balustrada, arborand un ranjet batjocoritor. Gazda a apucat craniile si le-a aruncat in curte, dupa care a jurat razbunare celui care a indraznit sa il intimideze cu asemenea farse dezgustatoare.
Dar amenintarile lui Phillipson au fost percepute ca pe o insulta si multi dintre invitati s-au retras in camerele lor. In zorii zilei, s-au auzit alte tipete. Craniile aparusera din nou. In zilele urmatoare, Phillipson a facut tot posibilul pentru a scapa definitiv de aceste aratari ingrozitoare, dar craniile au revenit cu indaratnicie, chiar si dupa ce le-a ingropat.
Craciunul se sfarsise intr-o atmosfera mohorata. Incepusera sa se raspandeasca niste zvonuri rauvoitoare, ceea ce s-a repercutat nefavorabil asupra afacerilor lui Phillipson si a cauzat scaderea veniturilor lui. Cel care fusese candva un influent aristocrat, a devenit un oropsit al sortii. Cand a murit, era o epava. In resedinta sa impresionanta au continuat sa rasune inca multa vreme hohotele demonice ale craniilor.
Ramasitele pamantesti ale lui Kraster si Dorothy apareau cu obstinatie la fiecare Craciun si in ziua comemorarii mortii lor, tulburand linistea celor care mostenisera resedinta.
Aratarile au disparut doar atunci cand proprietarii au risipit intreaga avere, neputand face fata cheltuielilor mari ale intretinerii unei asemenea case, astfel ca resedinta a fost scoasa la vanzare.
Cazul a intrigat si fascinate pasionatii si cercetatorii fenomenelor paranormale din toata lumea. A fost relatat in mai multe carti interesante, a fost studiat, dar a ramas neexplicat.
Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu