marți, 16 august 2011

Fantoma Teresitei Basa


Misterioasa poveste incepe la 21 februarie 1977, cand corpul Teresitei Basa a fost gasit in apartamentul ei din Chicago. Femeia de 48 de ani era lungita pe podea, injunghiata si partial arsa. Venise in Statele Unite din Filipine pentru a duce o viata mai buna. Aici lucrase ca terapeut la sectia de cardiologie din Edgewater; in rest politia nu avea nici un indiciu cu privire la modul cum s-ar putea rezolva aceasta crima. Initial, s-a presupus ca fusese ucisa de prietenul ei. Totusi, solutia reala a cazului a fost data de fantoma Teresitei.
In acelasi spital cu ea lucrau doctorul Jose Chua si sotia acestuia, care fusesera prieteni foarte apropiati cu Teresita. Intr-o seara, in timp ce se intorceau impreuna din Skokie, doamna Chua a cazut pe neasteptate intr-un soi de transa ciudata. “Acasa, a inceput sa se plimbe prin hol, a intrat in dormitor si s-a lungit la podea. Apoi, o voce bizara, vorbind in tagalog (un dialect filipinez), a spus: “Sunt Teresita Basa”. Dupa ce vocea a acuzat un infirmier din spital ca fiind responsabil pentru crima, doamna Chua a incetat sa mai vorbeasca.
Dar, in zilele urmatoare, a continuat, declarand cu vocea femeii ucise ca infirmierul, un tanar negru, pe nume Allen Showery, i-a furat bijuteriile si ca inelul cu perla este purtat acum de viitoarea lui sotie. Doctorul Chua, inspaimantat de ceea ce sustinea sotia sa aflata in stare de transa, a alertat politia locala.”
Doi detectivi cunoscuti, Joseph Stachula si Lee Epplen, i-au ascultat ciudata relatare, aratandu-se sceptici, insa, in lipsa altor indicii, au hotarat sa tina seama de acestea. Astfel, politia din Evanston a cautat apartamentul lui Showery, unde a gasit bijuteriile Teresitei, impreuna cu inelul aflat acum in posesia viitoarei sotii a acestuia. “Confruntat cu probele, Showery a recunoscut crima, pentru care a fost condamnat la inchisoare pe viata. Cazul a fost inchis oficial in luna august a aceluiasi an, dupa ce fusese rezolvat aparent de stafia Teresitei.”
Interesantul caz a fost relatat si de T. Tandin in cartea lui Paranormalul in criminalistica – vol. II, fiind si una dintre cele mai cunoscute crime rezolvate cu ajutorul stafiilor razbunatoare ale victimelor, ramanand pana in ziua de azi fara o alta explicatie.
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu