duminică, 14 august 2011

Craniul imposibil


In muzeul R. P. Gustavo LePaige, exista o colectie incredibila de cranii misterioase. Gratie unei activitati de cercetare pe perioada mai multor ani a mormintelor, efectuata de pastorul Gustavo LePaige, muzeul inaugurat de el este o uriasa oaza de descoperiri, continand si relicve omenesti.
Despre acest muzeu straniu a scris si Erich von Daniken si alti cercetatori ai paleoastronauticii, subiect de care ma voi ocupa intr-o serie viitoare.
Hartwig Hausdorf, cercetator pasionat al posibilelor contacte ale oamenilor cu extraterestrii inca din cele mai vechi timpuri, a scris in interesanta sa carte Experimentul Pamant, despre unul dintre multele cranii ale muzeului. “Intre miile de cranii expuse in depozitul muzeului din San Pedro, un exemplar mi-a atras atentia in mod deosebit. El nu era deformat, tocmai acest lucru m-a facut sa devin curios. Normal, craniul omenesc este constituit din mai multe placi care isi incheie dezvoltarea la sfarsitul pubertatii. Acest lucru are un inteles. Craniul omului trebuie sa fie la nastere maleabil, ca sa poata trece prin canalul pelvian destul de ingust. Din acest motiv fiecare segment osos are un anume grad de elasticitate si se poate deplasa in raport cu celalale.
Aceasta adaptare naturala a fiintelor vertebrate nu provoaca traumatisme ale cutiei craniene si nu este responsabila in unele intarzieri ale facultatilor mintale. Se poate distinge clar o retea de linii care strabate fiecare din partile calotei craniene.
In cazul craniului din colectia muzeului arheologic R. P. Gustavo LePaige se cauta degeaba aceste linii caracteristice. Pe suprafata acestuia nu se observa nici o sutura, prin contrast fata de craniile care sunt asezate la stanga si al dreapta lui, normale din acest punct de vedere.
Inafara de maxilar care se poate misca, intregul craniu este facut dintr-o singura bucata – lucru care este din punct de vedere anatomic imposibil. Misteriosul posesor al capului enigmatic nu a atins in mod normal varsta de adult. Craniul a fost, in timpul nasterii, presat ca un ou care s-a spart.
Ce ar putea sa ne povesteasca despre trecutul fantastic acest martor mut? Despre experientele nenumarate, infioratoare, efectuate de zeii astronauti care au venit din univers. Se pare ca pastorul belgian a dus cu el in mormant niste mistere sinistre.”
Poate cu timpul vom afla raspunsul ascuns de cortina de fum a ignorantei.
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu