marți, 19 iulie 2011

The Fountain


Unul dintre cele mai bune filme care trateaza subiectul mortii si a nemuririi dintr-o perspectiva metafizica.
Trei povesti, fecare intr-o alta etapa al timpului – trecutul, prezentul si viitorul – despre un om in incercarea de a trai vesnic alaturi de femeia pe care o iubeste.
In Spania, secolul al XVI-lea, conchistadorul Tomas, primeste sarcina de a pleca in cautarea Pomului Vietii, despre care se spune ca are puterea de a-i face pe oameni nemuritori. Candva in zilele noastre, Tommy Creo cauta fara oprire un leac pentru cancerul de care sufera sotia lui, Isabel. Calatorind si meditand in spatiul cosmic, Tom merge spre o stea pe moarte transformata intr-o nebuloasa, cautand nemurirea. Cele trei vieti paralele afla adevaruri tainice, iar cei care le traiesc sunt una si aceeasi persoana.
The Fountain are o poveste complexa, care prinde viata cu ajutorul efectelor vizuale memorabile si a muzicii tainice pe care o cuprinde. Este un film de referinta din breasla filmografiei care trateaza Fenomenele Paranormale si o cronica fascinanta asupra careia se poate medita.
Printre multele idei care le transmite filmul, una dintre cele mai importante este – Nu exista moarte, orice moare renaste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu