marți, 19 iulie 2011

Communion


Filmul este bazat pe cartea Communion a lui Whitley Strieber, in care acesta descrie Intalnirea de gradul IV pe care a avut-o si urmarile acesteia.
Povestea filmului respecta cartea intr-o mare proportie, insa pe alocuri este fictiva.
Whitley Strieber, portretizat memorabil de Christopher Walken, pleaca impreuna cu familia lui si niste prieteni apropiati la cabana pe care o are intr-o padure. Pe parcursul sederii acestora acolo, au loc o serie de evenimente inexplicabile, asemanatoare celor din preajma rapirilor si a contactelor cu fiinte extraterestre. Cand Whitley este intradevar rapit, acesta incepe sa se intrebe daca a avut intradevar un contact cu extraterestri sau incepe sa inebuneasca. Pentru a afla adevarul, acesta este pus in legatura cu un psihiatru care, cu ajutorul regresiei hipnotice, il va ajuta sa afle raspunsul. Cu timpul, el afla ca sotia si fiul lui au avut de asemenea contact cu aceste entitati si se intoarce la cabana pentru a afla motivul si scopul rapirii.
Communion a fost lansat in 1989 si a beneficiat de atentia imediata a oamenilor. Este un film de referinta in cadrul filmografiei care are legatura cu Fenomenul OZN si un bun exemplu pentru cei care vor sa vada ce urmari poate avea o astfel de intalnire cu extraterestri, frica si fascinatia in acelasi timp fiind surprinse cu o foarte mare pricepere.
La final insa, ramane o intrebare – daca povestea lui Strieber este credibila, atunci ce au vrut Ei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu