miercuri, 29 iunie 2011

O descoperire uimitoare


In fascinanta carte Mistere si fenomene stranii a lui Dennis Ray este relatat un caz interesant si foarte straniu.
“Un obiect metalic “fara varsta”, imposibil de obtinut tehnologic pe Pamant, dar avand proprietati extraordinare.”

In anul 1983, in nordul zonei europene a fostei U.R.S.S. un simplu taran facea o incredibila descoperire: “el a cules de pe maul raului Vaska un obiect metalic foarte stralucitor – o asa-zisa “mostra” dintr-un aliaj enigmatic, necunoscut si neutilizat in practica, tehnologia sau industria mondiala – care a fost cercetat si analizat in cele mai soficticate laboratoare rusesti.
Obiectul s-a dovedit a fi un aliaj cu o compozitie foarte stranie, imposibil de realizat de stiinta moderna, care era constituit in proportie de 87% din elemente rare: ceriu, lantaniu si neodim. Aceste elemente se gasesc in proportie infima in alcatuirea scoartei terestre si cu atat mai putin se pune problema obtinerii sau combinarii lor pe cale artificiala (la nivelul tehnologiei actuale).
Cu toate acestea straniul aliaj (gasit intr-un loc la fel de ciudat) este obtinut evident in mod artificial (fiind exclus un simplu “accident” sau capriciu al Naturii), dar munca de cercetare si eventuala sa obtinere ar fi devastat financiar orice buget tehnologic. Si, ca o cireasa in varful tortului, aliajul prezinta niste adaosuri la fel de ciudate, cum ar fi thoriul si moribdenul, putin accesibile ca pret chiar si in zilele noastre. La toate acestea se mai adauga un fapt foarte straniu: oamenii de stiinta nu pot determina precis varsta acestui obiect metalic, plasand-o undeva intre 300 si 100.000 de ani.”
Cercetatorul rus V. Fomenko afirmase la vremea respectiva ca ratiunea de a fi a unui aliaj ca cel gasit pe maul raului Vaska si implicit, ratiunea (pentru ca a existat in mod cert o ratiune) de a-l alcatui nu s-ar putea intemeia logic si financiar decat pe insusirile magnetice neobisnuite ale aliajului. El ar fi putut fi folosit doar pentru o racire magnetica pana la temperaturi foarte joase (ceea ce ar fi implicat tehnologii de fabricare utilizand campuri magnetice colosal de puternice). Confruntandu-se cu atatea semne de intrebare si necunoscute cu privire la acest atat de misterios aliaj, opinia stiintifica nu a putut sa furnizeze nici pana in zilele noastre o explicatie in ceea ce priveste provenienta si scopul sau real. Poate in viitor vom si afla raspunsul.
Se mai poate mentiona ca in diferite parti ale lumii, chiar si in Romania, au fost gasite obiecte ciudate si imposibil de obtinut cu tehnologia de pe Pamant. Ma voi ocupa de o mare parte dintre ele in viitor.
Pe Curand!

Un comentariu:

  1. Foarte ciudat și interesant! Cu siguranță este vorba despre tehnologie extraterestră!

    RăspundețiȘtergere