marți, 21 iunie 2011

Cazul Valea Plopului - X


Bine v-am regasit!“Ce s-ar mai putea spune despre intamplarea de la Valea Plopului? Probabil multe inca, dar cine s-o mai faca acum? Poate ca vreodata, acel necunoscut imbracat in straie de culoare inchisa se va hotari sa scoata la iveala fotografiile pe care le-a facut acolo – daca le-a facut – imediat dupa eveniment. Poate ca vor reapare candva si pelicula fotografica pe care eu insumi am tras-o la locul aterizarii, ca si filmul “Quo vadis, homo?”, pentru o reanalizare mai atenta a acelor imagini…
Oricum, chiar daca au existat multe neclaritati si neconcordante ivite in timpul cercetarilor, chiar daca aceste cercetari trebuiau extinse si aprofundate, lucru care nu s-a facut decat in foarte mica masura, ramane cert faptul ca evenimentul petrecut la Valea Plopului la inceputul toamnei anului 1972, s-a integrat, pe plan international, fenomenologiei atat de controversatelor si misterioaselor OZN-uri.
“Cazul Valea Plopului” avea sa se estompeze treptat in valtoarea altor evenimente, nu mai putin interesante, petrecute tot in zona Vaii Teleajenului si a Valenilor de Munte. Bineinteles ca nu aveam de unde sa stiu ce avea sa urmeze, dar eram oarecum mai bine pregatit: stiam de pilda in ce fel trebuie facuta o cercetare in teren, cum trebuie interogati martorii oculari, stiam ceva mai mult parca despre OZN-uri…”
Voi mai mentiona alte trei semnalari romanesti din perioada anilor 1972-1973.
“Prima semnalare ne parvine din aceeasi perioada a toamnei lui 1972 (“RUFOR”, nr. 7/1980, p. 15 si nr. 17/1982, pp. 15-16).”
Martorul este Banhegyi Zoltan, profesor (27 de ani la data observatiei: Vineri 20 octombrie 1972), domiciliaza in Targu-Mures, intr-un bloc la etajul IV si are o vizibilitate buna (panoramica) asupra orasului. “La ora 4:43 dimineata s-a trezit la un zgomot al copilului si a deschis fereastra ca sa aeriseasca putin camera.” Chiar in acel moment a observat un obiect stralucitor in directia SV. “Vazu ceva ciudat ce parea ca se afla la o departare de circa 2-3 km si se afla la orizont (orasul este imprejmuit de dealuri). Obiectul avea forma sferica, cu un diametru aparent mai mic decat Luna si era de culoare portocalie. Prima impresie a fost ca vede Luna, dar observand mai atent obiectul si-a dat seama ca vede ceva neobisnuit. Si-a luat repede aparatul fotografic si a facut un cliseu cu o expunere de peste 4 minute. La un moment dat, a observat ca partea inferioara a obiectului a inceput sa dispara treptat, pana aproape de diametrul orizontal (imaginat), ca si cum ar fi fost retras in interior. Apoi s-a oprit, iar dupa cateva secunde aceasta disparitie a continuat inca putin. Apoi obiectul a inceput sa se indeparteze lent de martor (cel putin aceasta impresie a avut), dupa care a disparut brusc. Culoarea obiectului nu s-a schimbat, iar imaginea inferioara era mai putin clara decat restul (partea inferioara era estompata). Nu s-au sesizat alte detalii si nici zgomot. Timp total de observatie a fost de aproximativ 8 minute. Din nefericire, fotografia martorului nu a reusit.
(Personal, pastrez serioase rezerve fata de aceasta observatie. (..))
Urmatoarele doua cazuri le voi prezenta intr-un post viitor.
Voi continua sa mai scriu despre acest caz…
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu