joi, 21 aprilie 2011

Cazul Valea Plopului - VI


Bine v-am regasit!Evenimentul de la Valea Plopului nu a fost singular in aceea perioada. In toamna aceluiasi an 1972, mai fusesera semnalate inca cel putin doua fenomene luminoase nocturne, tot in zona Vaii Teleajenului.
Primul eveniment, asupra caruia Calin N. Turcu a obtinut marturiile scrise a doi medici, a avut loc la o data nedefinita, dar in aceeasi toamna. “Este vorba de un obiect stralucitor, de forma alungita si cu o trena portocalie, care s-a deplasat lent timp de 15-20 de minute dinspre Nord spre Sud – deci in lungul vaii – intr-o dupa-amiaza tarzie cand soarele nu apusese inca. Cei doi medici se aflau in curtea spitalului orasenesc din Valenii de Munte si in momentul observatiei au alertat si alte persoane aflate in apropiere – asistente medicale, bolnavi, soferi de salvare, portar etc. – care au fost de asemenea martore ale evenimentului neobisnuit.”
Pentru cealalta intamplare, despre care se zvonea ca avusese loc la Predeal-Sarari (comuna de langa Valenii de Munte), s-a deplasat intr-o dimineata geroasa de la inceputul lunii Februarie 1973. “Am stat de vorba cu multi dintre martorii evenimentului, cu oameni din sat. Faptele se petrecusera cam asa: un grup de mai multi navetisti se intorceau acasa de la ultimul tren, spre miezul unei nopti, tot prin luna Septembrie 1972. La un moment dat, au vazut pe cer deasupra comunei lor “un cerc mare de foc, mai mare decat roata de la caruta” cu o lumina atat de puternica “incat se putea citi la acea lumina”. Au alertat aproape pe toti locuitorii, care au iesit din case, cu mic cu mare, sa vada “minunea”. Au dat fel de fel de interpretari, care mai de care mai fanteziste, celor vazute. Nu exista nici un efect sonor, caloric sau de oricare alt fel; era numai o puternica lumina alba deasupra caselor lor. Au fost teribil de impresionati, au ingenunchiat, sentimentul predominant fiind curiozitatea si nu teama.
Este posibil ca in legatura cu acest eveniment sa poata fi pusa si intamplarea la care a fost martor Soroiu A. Ion din aceeasi comuna Predeal-Sarari, paznic de noapte la Consiliul Popular al comunei. Iata un extras din declaratia sa, luata in luna Februarie 1973: “ Fiind de paza intr-una din noptile anului trecut 1972, probabil luna August (spre sfarsit) sau Septembrie (inceput) catre orele 2:30 am observant o lumina puternica pe cer in forma de cerc. Acest cerc avea o forma mai mare decat roata unei carute. Se vedeau mai multe cercuri luminoase bagate unul in altul (…). Lumina data era ca ziua, mai puternica decat luna plina, asa incat se putea citi. Durata acestui fenomen a fost aproximativ 30-45 de minute, dupa care lumina a inceput sa scada treptat pana cand a disparut. Dupa disparitie in acel loc a ramas ca un norisor negru (…). Acesta lumina nu s-a deplasat din loc in timpul cat am observat-o (…). Fiind de paza in acea noapte, am observat fenomenul de la inceputul lui si pana la sfarsit”.”
Intre aceste relatari si intamplarea de la Valea Plopului exista multe asemanari. Un alt lucru foarte interesant este faptul ca aceste evenimente au avut loc in apropiere de Valea Plopului. Sa fie oare acelasi obiect?
Voi continua sa mai scriu despre acest caz…
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu