sâmbătă, 25 septembrie 2010

Straniul caz al oamenilor verzi


Voi face o mica pauza de la serialul despre Fenomenul OZN in Romania pentru a scrie despre un caz fascinant si foarte straniu, pe care l-am citit in interesanta carte Mistere si fenomene stranii a lui Dennis Ray.
In anul 1887, vara, niste tarani care lucreaza campul de langa satul Banjos (Spania) observa iesind dintr-o pivnita parasita doi copii, o fata si un baiat. Ceea ce era interesant la acestia, lucru care i-a atras imediat pe tarani era culoarea pielii lor, verde precum frunzele copacilor, precum si imbracamintea. Nu doar din cauza croielii, ci mai degraba din cauza texturii materialului care era cu totul strain celor ce se stiau atunci. In plus, atat fata cat si baiatul vorbeau o limba total necunoscuta.
Acest eveniment s-a raspandit in toata tara, insa nici lingvistii chemati nu au putut identifica dialectul copiilor si nici ale grupuri stiintifice carora li s-a cerut o analiza a tesaturii hainelor lor nu au fost de vreun ajutor. Misterul invaluind atat aparitia cat si originea celor doi.
Copii au fot luati in grija judecatorului local, Ricardo da Calno, care a incercat sa le spele culoarea de pe fata, insa fara nici un success. Chipurile celor doi imbinau intr-un mod ciudat trasaturi clasic europide cu cele negroide, in timp ce ochii erau tipic asiatici, migdalati.
In ceea ce priveste alimentatia, in afara de putina fasole verde proaspata, restul hranei a fost respinsa constant de cei doi. De altfel, baiatul a murit la scurt timp datorita lipsei de adaptabilitate la regimul alimentar, dar fata a mai trait cinci ani. In acest timp, pigmentul ei verde s-a diminuat ajungand la o nuanta vernil deschisa.
Datorita unei anumite inteligentei pe care o avea, tanara a reusit sa invete limba spaniola in scurt timp si a facut putina lumina in jurul enigmaticei intamplari. Astfel, localnicii au aflat ca in tara de unde venea ea, soarele nu se ridica niciodata deasupra orizontului, facand sa domine un crepuscul permanent. Teritoriul se invecina cu un altul, fiind despartite de un fluviu foarte lat, in care soarele lumina tot timpul. Intr-una din zile, ea si fratele ei au fost surprinsi de o furtuna imensa, precum o tornada. Prinsi in vartej, cei doi s-au trezit deodata in pivnita din care au iesit, mai apoi, in campul de langa satul Banjos.
Fata a fost crezuta, deoarece nimeni nu mai vazuse pana atunci oameni cu pielea verde. Fiind un caz imposibil de solutionat, a fost repede ocultat, pentru a ascunde neputinta stiintei acelor vremuri. Singura explicatie de atunci a fost aceea ca cei doi veneau de pe Marte, a carei atmosfera crepusculara a fost cea care cauzase culoarea verde a pielii. Astazi, se crede ca viata pe Marte este aproape imposibila, din perspectiva stiintei moderne, deoarece fiintele vii de acolo ar trebui sa respire 95% dioxid de carbon. Totusi, nu imposibila.
Oricum, pentru a ajunge aici ar fi fost nevoie mai degraba de o nava spatiala decat de un ciclon. Ipoteza lui Jacques Bergier, conform careia cei doi ar fi fost lasati aici de o civilizatie extraterestra pentru a testa reactia oamenilor este de asemenea interesanta.
Conform lui Dennis Ray, cel mai probabil ca cei doi “oameni verzi” au fost confruntati cu o discontinuitate (sas) spatio-temporala, care le-a permis proiectia instantanee intr-un alt colt al universului sau intr-o lume paralela.
Oricare ar fi raspunsul, cazul este unul cu adevarat fascinant si merita toata atentia. Un raspuns cert probabil ca vom avea intr-un viitor apropiat sau indepartat…
Pe Curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu