miercuri, 25 august 2010

Fenomenul OZN in Romania – II


Bine v-am regasit! Imi cer scuze pentru lunga asteptare, insa acum am revenit si voi scrie mult mai des.
Asa cum am promis, voi continua cu fascinanta istorie a Fenomenului OZN pe teritoriul nostru.
Merita sa scriu despre un grup din care au facut parte mari personalitati ale ufologiei romanesti. RUFOR – Romanian UFO Researchers – a fost infiintat de Calin N. Turcu, Adrian Patrut si alti cercetatori si pasionati. Printre meritele acestei asociatii se numara si revista cu acelasi nume, care a fost singura din Roamnia specializata numai pe Fenomenul OZN si la care au participat marii cercetatori ai fenomenului de la noi.
Imi amintesc cu placere ca am citit in cartea lui Calin N. Turcu, “Dosar OZN Romania” o intamplare care m-a impresionat, intrigat si mi-a dat fiori pe sirea spinarii. Voi incerca sa o prezint mai pe scurt aici:
In secolul trecut, Afacerea UMMO a atras atentia pasionatilor fenomenului OZN si al extraterestrilor. Acest caz interesant a inceput odata cu observatia locuitorilor unui sat din Madrid, in anul 1967, a unui obiect de forma discoidala, care a planat la o altitudine destul de joasa aproximativ 12 minute, disparand apoi. Era perfect circular, avand un diametru de 12-13 m si prezentand un simbol ciudat – o cruce avand baza orizontala terminata in doua semicercuri. Semnul era acelasi ca si cel care insotea documentele UMMO. Obiectul a fost vazut de mai multi sateni si fotografiat, dupa care a trecut silentios in lungul soselei spre Extramandura, aterizand pentru cateva secunde pe un teren aflat la circa 4-5 km de locul respectiv. Acolo, a lasat trei urme rectangulare si au fost gasite cateva tuburi metalice de aproximativ 14-15 cm lungime si avand pe ele semnul vazut pe partea inferioara a obiectului necunoscut, cat si pe documentele UMMO.
Avand legatura cu contextul problemei, in carte se aminteste si de mesajul expediat de om in cosmos prin intermediul sondei spatiale “Pioneer 10”, intamplare pe care o voi prezenta in detaliu in viitor, ea fiind foarte interesanta.
Mesajul lasat de un OZN in 1967 la San Jose de Valderas si mesajul trimis de om in cosmos prin intermediul sondei spatiale Pioneer 10. “La prima vedere se pare ca intre cele doua evenimente nu este nici o legatura.”
Cineva, insa, a facut aceasta legatura.Se numeste Izsaky G. Laszlo si locuieste in Satu Mare. Acesta a fost interesat de problemele legate de Cosmos si de extraterestri inca din tinerete. Cand a ajuns la varsta maturitatii a fost fascinat de fenomenul de la San Jose de Valderas si intrigandu-l placutele cu mesaje ce purtau semnul Afacerii UMMO, a incercat sa faca legatura intre acestea si lansarea sondei “Pioneer 10”. Dupa incercari, aceasta legatura a devenit o certitudine. Dupa cum spune el, Izsaky a reusit sa descifreze mesajul extraterestru, la inceputul anului 1974.
Voi continua povestea deosebit de interesanta a acestui om, care parca, dupa cum spune si Calin N. Turcu, “atinge adeseori domeniul fantasticului”, insa fiind o problema foarte serioasa.
Pe Curand!

Un comentariu: