vineri, 9 iulie 2010

Fenomenul OZN in Romania - I

Bine v-am regasit! – Am reusit intr-un final sa imi fac putin timp pentru a scrie.

Fenomenul OZN in Romania mi se pare o tema potrivita, pe care o voi prezenta in mai multe episoade, o tema foarte interesanta, cu atat mai mult pentru noi, ea avand loc si pe teritoriul nostru.
Prezenta OZN-urilor pe teritoriul romanesc se arata inca din cele mai vechi timpuri. Nu cunosc cu exactitate prima aparitie de acest gen in spatiul nostru, cunosc insa prima aparitie la care s-a intocmit un document, gasita de Calin N. Turcu in cronicile medievale, deci prima aparitie care a avut parte de mai multa atentie: 8 Noiembrie 1517, Moldova – “Letopisetul Moldovenesc” – cronica a istoriei moldovenesti, afirma ca la aceasta data din anul 7025 (1517) a aparut pe cer, in directia occidentului, “o formatiune albastra stralucitoare semanand cu figura unui om”. A ramas mult timp acolo, dupa care “ea se ascunse din nou in cer”.
Urmatoarea aparitie de acest gen, s-a aratat abia in anul 1595, deci la o diferenta de 78 de ani. Ce s-a intamplat in aceasta perioada? Au mai fost prezente ale unor obiecte stranii in vazduh? A mai fost scrisa vreo observatie de acest gen?
Pana acum nu pot da un verdict acestor intrebari. Sper ca pe viitor sa am certitudinea unui raspuns.
Istoria moderna, scrisa, a fenomenului OZN pe teritoriul romanesc incepe in anul 1904, in muntii Apuseni, vara. Pe scurt, intr-o noapte, un taran cu carul sau pe camp, treaz, vede, speriat, o roata de foc coborand din vazduh peste munti, apropiindu-se de el, invartindu-se intre timp. Cand ajunge langa el, roata de foc se preface in om si “om cu om se privira. Lung fara a-si spune un cuvant”. Se pare ca aceasta “vedenie” a dat mult de gandit oamenilor din sat. Descrierea este facuta de Lucian Blaga in “ Hornicul si cantecul varstelor” si, conform maestrului Calin N. Turcu, se aproprie de experienta profetului Ezechiel, din Biblie.
Povestile folclorice romanesti sunt foarte vaste si complexe. Ele poate au un sambure de adevar, poate au o poveste reala in spate, infrumusetata cu timpul. Voi dedica niste timp si acestui subiect in detaliu.
De la jumatatea secolului 20, fenomenele de tip OZN au fost foarte frecvente in Romania. Printre cele mai cunoscute enumar, aparitia OZN din Padurea Baciu, cazul Balea Lac, cazul Valea Plopului, cazul Certesti si multe altele. Fiecare are o poveste fascinanta, de care ma voi ocupa si pe care o voi prezenta aici, alaturi de alte lucruri inedite despre ele.
Un alt caz care mi se pare extrem de interesant este Cazul Banat pe care il prezint acum pe scurt, insa in viitor sper sa am timp sa il prezint in intregime: In anul 1967 pe cerul localitatii Berzeasca, a stationat timp de o ora un “triunghi zburator”, fiind privit de cativa localnici. Un an mai tarziu, la finalul lunii Martie 1968, deasupra localitatii Banat, a survolat timp de 38 de ore tot “un triunghi zburator” (acelasi?) fiind vazut de mai multi oameni, printre care si meteorologi si ingineri. Declaratiile lor sunt incredibile si totusi fiecare sustine ca spune adevarul. Mai tarziu, in luna Septembrie ajunge si pe cerul Transilvaniei, aici doveziile fiind ceva mai restranse, insa cazul fiind similar cu anterioarele.
Exista cineva care se ocupa cu musamalizarea fenomenului OZN in Romania? Cazuri de aparitii Men in Black pe teritoriul nostru sunt, dar oare avem si noi un proiect in cadrul guvernului sau separat care se ocupa cu dezinformarea populatiei? Exista acel Departament Zero de care vorbeste Radu Cinamar in cartile sale?
Ar trebui ca toti sa deschida ochii, sa vada adevarul. Romania este o tara frumoasa si misterioasa. Enigmele isi au locul si aici. Unii numesc Romania izvorul civilizatiilor, punctul de start al omenirii. Un lucru este cert, Romania are ceva special, ceva unic. Trebuie doar sa ii aflam sensul.
Voi continua sa mai scriu despre aceasta…
Pe Curand!

3 comentarii:

 1. Victor Kernbach : Enigmele miturilor astrale ; Florin Gheorghita ; OZN o problema moderna ; Doru Davidovici : Colegii mei din nestiut... doar cativa autori romani pentru care ozenistica si intalniri de gradul III, paleoastronautica si intelegerea istoriei diferit de cea prezentata in manuale ne-au deschis o directie de VAZUT !

  RăspundețiȘtergere
 2. Si pentru ca tot am amintit am facut un copy-paste (e la moda nu ?) din ceea ce mai devreme am si amintit : Colegii mei din nestiut de regretatul pilot si autor Doru Davidivici :
  http://pilotmagazin.ro/2011/02/extras-din-cartea-colegii-mei-din-nestiut-de-doru-davidovici-colectia-lumi-galactice-editia-a-ii-a/

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu stiu un lucru cert ca nu iese fum ...pana nu faci foc! Toti acei martori oculari nu au avut nici un motiv sa spuna lucruri pe care nu le-au vazut. Sunt convinsa din toata fiinta mea ca asa cum Dumnezeu ne-a creat pe noi a mai creat si alte civilizatii in toate universurile stiute si nestiute de noi (inca), civilizatii care din diverse motive ne sunt mult superioare din punct de vedere intelectual, tehnologic...etc. (poate au fost create mult inaintea noastra si au avut mai mult timp sa evolueze in toate planurile). Mai cred cu tarie ca asa cum Divinitatea poarta de grija creatiei Sale, trimite ciclic astfel de civilizatii mult mai evoluate decat noi, sa faca un fel de inspectii, un fel de controale, pentru a se constata in ce faza a evolutiei am ajuns, iar in cazul in care am ratacit drumul sa fim redirectionati pe drumul bun. Si tot cu aceeasi convingere cred ca este bine ca se intampla asa, doarece odata candva aceste civilizatii n vor ajuta sa reparam greselile pe care le facem acum din abundenta, distrugand ecosistemul, distrugand natura, distrugand totul in jurul nostru in numele progresului. Care progres??? Ok avem case, masini, lucruri cu nemiluita, bani cu toptanul (vorbim aici cu precadere de cei in a caror maini se afla puterea globala si nu numai...) insa tare as dori sa stiu oare sunt fericiti??? Oare acolo in forul lor interior, in casa sufletului lor chiar sunt fericiti??? Ma tem ca nu! Sunt atat de multe cazuri in care acestia mor de boli grave...cu toate ca puteau plati 100 de spitale cu personal cu tot sa ii ajute sa se vindece...asta i-a ajutat cu ceva??? NU!!! Pentru ca toate au un pret! Nu primim nimic pe gratis! Totul in viata se plateste. Daruiesti ura, minciuna, rautate, iei decizii care afecteaza flora, fauna, oamenii...ok in curand asteapta-te sa faci plata ca la restaurant: ai mancat, ai baut, ai dansat...perfect acum plateste...chiar daca friptura a fost prea arsa, chiar daca atmosfera a lasat de dorit, chiar daca muzica nu ti-a placut! Avem nevoie sa fim supervizati...am ajuns intr-o zona in care daca Divinitatea nu ia masuri drastice cu noi ne vom autodistruge din lacomie, din avaritie si din lipsa celui mai elementar bun simt. Multumim Paul pentru amabilitatea de a ne aduce in actualitate aceste cazuri care la vremea respectiva se aflau doar pe cai ocolite si numai pe soptite...A venit vremea ca oamenii sa stie ca nu sunt singuri in Univers, ca exista poate un fel de frati mai mari care vegheaza ca noua sa ne fie bine si sa nu ne autodistrugem, din ignoranta, lacomie, prostie sau alte motive de acelasi fel.

  RăspundețiȘtergere